Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter svindeln i Sundborn - Glädjebesked för vägförening

Kjell Gustafsson, ordförande i Sundborns vägförening, har fått besked om att Länsförsäkringar står för hela förlusten som föreningen drabbades av i Carl Larsson-svindeln, skriver Dala-Demokraten.
– Jag är imponerad av hur bra allting fungerat. Nu känns de väldigt positivt, säger Gustafsson.

Annons

LÄS ÄVEN: 3,5 års fängelse för Sundbornssvindeln: "Skönt att det är över"

Vägföreningen i Sundborn anlitade den man som nu har dömts till tre och ett halvt års fängelse för trolöshetsbrott mot totalt nio företag och organisationer.

Den dömde mannen hade i många år skött föreningens ekonomi och i och med det, ska han ha haft ett stort förtroende hos vägföreningen.

Sundborns vägförening nås nu av det glädjande beskedet att försäkringen som föreningen har genom medlemskap i REV, Riksföreningen för enskilda vägar, täcker hela förlusten. Det enda föreningen själva måste betala är självrisken på 8800 kronor. Inom några dagar ska alltså 453 000 kronor sättas in på vägföreningens konto.

LÄS ÄVEN: Snöröjningen i Sundborn räddad - "Vi kommer klara det här"

– Det är många som är värda en eloge i det här. Kommunen som genast ställde upp, och allra mest entreprenören Lars Morberg som gått med på att vänta med sina räkningar. Och REV som så snabbt såg till att vi får tillbaka pengarna, säger Kjell Gustafsson till Dala Demokraten.

Mer läsning

Annons