Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter flera incidenter på parkering – nu agerar kommunen: "Trafiksäkerhetsriskerna är för stora"

"Trafiksäkerheten på Tiskenparkeringen är i dagsläget inte bra och måste bli bättre." Det konstaterar Falu kommun som nu väljer att testa en tillfällig lösning för att undvika olyckor.

Annons

På torsdagen meddelade Falu kommun att man, efter flera incidenter på Tiskenparkeringen i centrala Falun, väljer att testa nya lösningar på platsen.

-Vi har haft återkommande incidenter på parkeringen. Tillsammans med driftsentreprenörer och parkeringsvakter har vi kommit fram till att trafiksäkerhetsriskerna är allt för stora. Kommunen väljer därför att agera innan eventuella olyckor inträffar, säger trafikingenjör Jens Ståbi i ett pressmeddelande.

Man kommer därför, från med och den 2 januari 2018, att dela in parkeringen i tre olika delar med separerade infartsmöjligheter.

Foto: Falu kommun

Från Korsnäsvägen kommer man bara kunna nå mittendelen av parkeringen som är grönmarkerad på bilden. Det handlar om totalt 85 parkeringsplatser.

Från Strandvägen kommer man att kunna åka in på den östra och västra delen av parkeringen, som på bilden är rödmarkerad. Den västra delen har 85 parkeringsplatser och den östra, mot järnvägsstationen till, har 207.

Det betyder också att möjligheten till genomfart mellan Korsnäsvägen och Strandvägen försvinner.

- Det är många som haft åsikter om den lösningen redan från början. Vi har kunnat konstatera att en för hög andel bilister bara åker igenom parkeringen och att hastigheten varit alldeles för hög ur trafiksäkerhetssynpunkt, säger Jens Ståbi och fortsätter:

- På en parkering ska du kunna känna dig trygg och inte behöva anpassa dig till genomfartstrafik, när du kliver ur bilen.

Under 2018 kommer kommunen att göra en utvärdering av den nya lösningen innan ett slutgiltigt beslut fattas i frågan.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons