Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrt att äta ute i Falun

/

Annons

I Sverige ligger snittpriset för en lunch för första gången över 75 kronor. Det visar restaurangportalen Gastrogates årliga undersökning.

Falun är inte med i den undersökningen, men tidningen samlade in uppgifter från 50 restauranger i tätorten och byarna runt omkring.

I Stockholm kostar en lunch i genomsnitt 76,90 kronor.

I Falun blir motsvarande siffra 77,06 kronor.

Räknar vi bara med restaurangpriserna i tätorten blir motsvarande siffra 75,90 kronor, alltså en krona billigare än i Stockholm (se tabellerna).

Snittpriset i byarna hamnar högre, där finns flera ställen som knappast hör till vardagskrogarna, utan mer fungerar som utflyktsmål både för turister och infödingar, med vackra miljöer, vyer och påkostat utbud.

Det är lätt att konstatera att lunchpriser inte är någon exakt vetenskap, maten i förhållande till plånboken är mycket en fråga om tycke och smak.

Dessutom är det olika vad dagens lunch-priset inkluderar: bubbelvatten eller kranvatten, vitkålssallad eller stor grönsaksbuffé… Den som vill slippa billigare undan kan ofta beställa och hämta. På en del ställen finns dessutom rabatthäften för trogna kunder.

Mer läsning

Annons