Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo åtalas för att ha stulit musikinstrument för 75 000 kronor – ska ha fångats på övervakningsfilm

I februari blev Kristinegården i Falun av med musikinstrument till ett värde av över 75 000 kronor. Nu åtalas två män misstänkta för stölden.

Annons

Mer läsning för Pluskunder:

De är klasskamraterna från Leksand som skulle gifta sig - bilmekanikern Björn Olsen döms för yxmord på Therese Palmkvist

Anlagda bränder uppklarade: "Ungdomar har erkänt"

100-åriga Majlis hänsynslöst rånad: "Känns bättre om jag inte öppnar för någon"

Bli Pluskund för bara en krona här!

Det var den 18 februari i år som Kristinegården i Falun utsattes för ett inbrott. Vid inbrottet stals både instrument och musikutrustning till ett värde av över 75 000 kronor – enligt personalen själva bland annat två elgitarrer av märket Ibanez och Squire, förstärkare samt en dator.

Plusläsning: Två häktade – misstänks ha stulit musikinstrument: "En jäkla smäll för oss"

Dessutom krossades det ljudisolerade glaset in till mixerrummet i replokalen Grönan så att det blev skador för 4 184 kronor.

Två män kom att misstänkas och sedermera häktas för brottet – en i 30-årsåldern och en i 25-årsåldern. Nu åtalas samma män vid Falu tingsrätt misstänkta för stöld samt skadegörelse.

Falu pastorat yrkar skadestånd av männen med 44 175 kronor. Beloppet avser 4 814 kronor för reparation av glasrutor och 39 361 kronor i ersättning för förlorad utrustning.

Som bevis lägger man bland annat fram förhör med vittnen, bilder från övervakningskamera och fotografier från husrannsakan. De båda åtalade själva nekar dock till brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons