Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo åtalas efter bilfärd – båda männen ska ha varit narkotikapåverkade

Två män från Falu kommun har åtalats misstänkta för fem olika brott. De båda ska ha varit narkotikapåverkade. Den ene misstänks även för rattfylleri och den andre för att ha haft en kniv på sig.
Den ene mannen erkänner samtliga tre brott som han åtalas för. Den andre erkänner det ena och förnekar det andra.

Annons

Två män från Falu kommun har åtalats misstänkta för fem olika brott. Den ene misstänks bland annat för rattfylleri. OBS: Bilden är arrangerad.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Polisen: "Mobilen är ett brottsverktyg som borde förbjudas i skolorna"

Från pokémon till knivar – här är samlarprylarna som är mer värdefulla än du tror

SÅ KÖPER DU PLUS

De båda åtalade männen är bosatta på olika platser i Falu kommun. Den ene mannen är i 35-årsåldern och den andre är i 25-årsåldern. De har nu åtalats misstänkta för flera brott som ska ha begåtts vid Jämmerdalen i Falu kommun, den 7 april i fjol.

Enligt åtalet ska den äldre av de båda männen ha kört bil trots att han var påverkad av narkotika. Mannen ska ha haft alprazolam, kokain, bensoylekgonin och amfetamin, som allt är narkotikaklassat, i blodet strax efter bilfärden. Dessutom ska han ha haft 0,23 gram MDMA och 0,42 gram kokain på sig.

Han åtalas därför misstänkt för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han erkänner rattfylleriet men förnekar det ringa narkotikabrottet.

Enligt åtalet ska den yngre mannen, vid samma tillfälle, ha haft en kniv samt 6,4 gram cannabis, 2,.73 gram MDMA, 1 tablett buprenorfin och 25 tabletter tramadol, som allt är narkotikaklassat, på sig. Dessutom ska han ha brukat narkotika och haft klonazepam, kokain, bensoylekgonin, amfetamin, tetrahydrocannabinolsyra, buprenorfin norbuprenorfin, som allt är narkotikaklassat.

Den yngre mannen åtalas därför misstänkt för narkotikabrott, ringa narkotikabrott (eget bruk) samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Mannen erkänner samtliga tre brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons