Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragons`den på Hagströmska gymnasiet

Under två veckor har elever från Hagströmska gymnasiet fått förbereda sig på att presentera sitt UF-företag och affärsidé inför fem drakar från Faluns affärsliv.
– Det här är ett bra sätt för utbildningen för eleverna att faktiskt få känna på verkligheten, säger Ia-Mari Jansson, Hagströmska gymnasiet.

Annons

Loner Anderson, Frida Knutas, Beatrice Olsson, Linnea Biggenius och Moa Persson bedriver UF-företaget Clean Kitchen och säljer egendesignade kökshanddukar med dalamotiv i olika färger. Tillsammans gick de in i Draknästet i Swedbanks lokaler och framförde sin affärsidé till de fem drakarna.

Clean Kitchen framför sin produkt och affärsidé för drakarna i Draknästet.

– Det här är ett projekt som vi har på ekonomiprogrammet på Hagströmska gymnasiet för årskurs 2. Eleverna driver ett UF-företag under ett läsår och det här är en del av undervisningen i företagsekonomi, entreprenörskap och marknadsföring, säger Ia-Mari Jansson, juridiklärare Hagströmska gymnasiet.

Fem drakar i Draknästet grillar företagarna med en rad frågor.

Fem riktigt nervösa tjejer från Hagströmska gymnasiet och UF-företaget Clean Kitchen ska precis gå in till drakarna och presentera sitt företag och affärsidé. Dörren öppnas och de tar ett djupt andetag. Presentationen framförs och när tjejerna är klara är det några av drakarna som har funderingar hur de fem UF-företagarna hade tänkt att marknadsföra sin produkt. Vilka omkostnader företaget har och hur man har lagt upp strategin för framtiden.

Dragons´den på hagströmska gymnasiet.

– Det är ett projekt som eleverna jobbar med i två veckor där de ska förbereda en presentation och gå in inför de här fem drakarna och helt enkelt presentera sin affärsidé, säger Ia-Mari Jansson.

Precis som på Dragons´den på tv grillas företagarna med en rad frågor av drakarna. Den ena tuffare än den andra. Men efter presentationen är tjejerna i Clean Kitchen nöjda.

Tjejerna i Clean Kitchen pustar ut efter sin presentation inför drakarna.

– Jag tycker att det gick bra, jag var lite nervös i början bara, säger Frida Knutas. Vi hoppas väl på vinst, men vi får väl se. Man vet aldrig.

– Vi trodde inte att det skulle gå så bra som det gjorde, men jag är nöjd, säger Lone Andersson. Vi har nötit på presentationen och tränat med varandra och hemma. Jag övade i dushen i morse.

Drakarna i Draknästet var Stefan Pettersson, Steber Racing. Lars Hallgren, Swedbank. Jonas Gustavsson, Dalarna Försäkringsbolag. Mats Jacobsson, NXT jobb. Mikael Lipponen, MP konsult.

Mer läsning