Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd efter förföljelse mot kvinna

Annons

Den unge mannen från Falun är besatt av kärlek till en gift kvinna som han träffade i en förening. Kvinnan har förklarat för honom att hans känslor inte är besvarade och att hon är gift.

Trots detta kom 23-åringen flera gånger till hennes bostad. Han skickade också sms-meddelanden till kvinnan. En åklagare utfärdade då besöksförbud den 22 juni 2006. Fyra dagar senare fick kvinnan nya sms-meddelanden. Det blev ny polisanmälan och mannen dömdes i oktober för överträdelse av besöksförbud. Ändå ringde han till kvinnan och den 17 februari skickade han sms till henne.

Nyligen möttes 23-åringen och kvinnan i Falu tingsrätt vid en rättegång som hölls bakom stängda dörrar. Kvinnan berättade då att hon blivit illa berörd när mannen kontaktat henne. Hon känner sig otrygg, eftersom hon inte riktigt vet vad hon ska vara rädd för. Mannen har aldrig varit aggressiv mot henne. Men hon uppfattar som sjuk.

Den 23-årige mannen berättade inför tingsrätten att han har svårt att till sig att kvinnan inte är intresserad av honom och att hon har man och barn. Han berättade att det är impulsiva handlingar när han kontaktar henne. Nu har 23-åringen på nytt dömts för överträdelse av besöksförbud. Påföljden blir 120 dagsböter.

Mer läsning

Annons