Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurambulansen i Dalarna ber allmänheten om hjälp

Under lördagen fick djurambulansen i Dalarna in ett tips gällande att en person ska ha sett ett antal kattungar vid Slussen i Falun. Under söndagen går man nu ut med en vädjan till allmänheten för att lokalisera kattungarna.
– Det hade varit jättebra om någon sett någonting, de kan till exempel ligga och trycka i en buske, säger Martina Johansson som är kassör vid djurambulansen, Dalarna.

Annons

Kattungarna ska ha setts till vid Slussen i Falun

– Vi vet inte vart de här kattungarna kommer ifrån. Det kan vara en vildkatt som fått ungar, men också en katt som ägs av privatperson och gått utomhus för att föda, säger Johansson.

– Vi vet inte hur många katter det rör sig om, men anmälaren ska ha sett två stycken.

Djurambulansen har sökt av platsen – utan resultat

– Vi har haft en person där i går kväll och i dag, som letat efter kattungarna. Hittils har detta varit resultatlöst.

Ber allmänheten om tips

– Det hade varit jättebra om någon sett någonting, de kan till exempel ligga och trycka i en buske, säger Martina Johansson.

Djurambulansen i Dalarna nås på telefonnummer: 0241-613 00.

Uppdatering klockan 09.00, måndag förmiddag:

– Vi har fått stor respons från allmänheten om de här kattungarna. En man har hört av sig och sagt att det är hans kattungar. Detr råder dock lite tvivel där så jag kan inte bekräfta någonting än, säger Anna Norden som är ordförande i Djurambulansen Dalarna.

Räddade harungar på söndagskvällen

– Vi gjorde en akut uttryckning i går kväll och räddade två harungar. Det var två ungar som låg runt en död vuxen hare, och vi lyckades rädda båda två. Troligtvis dog den vuxna haren när den försökte föda den tredje ungen. Man kan till exempel inte ringa polisen om man ser en påkörd katt, men man kan ringa oss, säger Norden.

Läs också: Djurambulansen i Dalarna har utvecklats till en framgångssaga

Läs också: Ingen lösning i sikte för övergivna katter i Borlänge

Mer läsning

Annons