Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill starta privat handikappvård

/
  • Planer. Idén till verksamheten har funnits sedan fler år tillbaka, men de senaste två åren har arbetet med att starta ett privat boende för funktionshindrade varit mer aktivt.  Foto: Mikael Forslund

Annons

För några år sedan kom vännerna och arbetskollegorna Ann Cathrin Kjell, Monica Andersson och Eva Persson på att de skulle starta eget. De ville göra något nytt och något som verkligen behövs.

- Det behövs fler sådana här former av verksamheter. Det är många som har hört av sig till oss och är nyfikna på när vi kommer dra igång.

Anledningen till att de vill starta en privat verksamhet är att de vill ge folk möjlighet att välja, menar de. Och att det är så roligt att få bestämma helt själva form av boende.

- Det är inte så att vi tycker kommunen gör ett dåligt jobb, men vi vill kunna satsa mer på kulturen och friskvården inom vår verksamhet, säger Eva Persson.

- Vi vill ge större möjlighet för vårdtagarna att bland annat besöka mer teatrar och museér, säger Monica Andersson.

- Vi vill ge en ökad självkänsla till alla, både boende, anhöriga och personal. Alla ska vara delaktiga.

Alla tre har mångårig erfarenhet av arbete inom omsorg. Monica Andersson och Ann Cathrin Kjell arbetar i dag som omsorgsassitenter inom kommunen, medan Eva Persson är enhetschef.

- Det är ett omväxlande jobb och man får så mycket, säger Ann Cathrin Kjell som tidigare jobbat med funktionshindrade.

Nu avvaktar de besked från Länsstyrelsen som ännu inte behandlat ärendet. Målet är att öppna verksamheten i början av årsskiftet.

Mer läsning

Annons