Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska tävla i nordiska finalen i legorobot

I dag åker några teknikintresserade elever från Västra skolan i Falun till Bodø i Norge för att tävla i den nordiska finalen av First Lego League.

Annons

För tre veckor sedan anordnade Framtidsmuseet och Högskolan Dalarna sin Firsta Lego Leauge-turnering på Cozmoz i Borlänge. Vinnarna kom från Västra skolan i Falun och vann en resa till den nordiska finalen i Norge.

Läs mer: Djurtema när First Lego League avgjordes på Cozmoz

Laget från Västra skolan som vann First Lego League på Cozmoz i Borlänge för några veckor sedan.  De medverkande eleverna kom från tre olika klasser i årskurs 9 på Västra skolan.

Och nu är det alltså dags. I helgen avgörs finalen i norska Bodø. Gruppen från Västra skolan som åkt till Norge för att tävla består av tio elever från klass 9. Lärarna Amanda Näsdal och Åsa Österlund leder laget.

Temat på årets tävling är problemlösning i samspel mellan människor och djur. De deltagande lagen ska hitta lösningar som underlättar livet för all, och sedan presentera och marknadsföra vad de kommit fram till.

Sedan ska lagens egenbyggda legorobot ta sig förbi olika hinder och utföra uppdrag, som till exempel att mata djuren eller transportera en tank med hajar.

Och laget från Västra skolan har höga förhoppningar inför tävlingen.

- Vi har sagt lite skämtsamt att vi vill inte ha några bottennapp så vi tänker inte komma sist. Men vi har höga förhoppningar att komma på den övre halvan, säger Amanda Näsdal i ett pressmeddelande från Falu kommun.

Se TV-inslaget från när First Lego League avgjordes på Cozmoz i Borlänge:

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning