Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De siktar mot internationella cykeltävlingar – tack vare nytt samarbete: "En arena i världsklass"

Falu kommun presenterar ett samarbete med Falu cykelklubb, Borlänge cykelklubb, Velodrom cykelklubb, Svenska cykelförbundet samt lokala cykelföretag.
Syftet är att skapa förutsättningar för att internationella cykelmästerskap ska kunna arrangeras i regionen framöver.
Dessutom presenteras en ny tävling – Lugnet-XCO.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Sätercyklisten om kritiken mot "för roliga" Instagrambilder: "Du måste vara en förebild, lägga upp bilder när du tränar hårt"

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Falu kommun skriver i ett pressmeddelande, som skickades ut på torsdagsförmiddagen, att samarbetet mellan kommunen, klubbarna, förbundet och cykelföretagen på sikt "ska säkra föreningarnas ekonomi och tillväxt, och samtidigt öka möjligheterna till internationella framgångar inom svensk cykel genom högkvalitativa tävlingar på hemmaplan".

- Vi har något verkligt bra på gång och har idag ett samarbete föreningarna emellan som nått nya nivåer med samlad kompetens och erfarenheter. Samarbetet främjar våra respektive föreningars utveckling på många olika plan, säger Roger Karlsson och Mikael Löfgren, tävlingsledare för Lugnet XCO, i pressmeddelandet.

En ny tävling - Lugnet-XCO - kommer att arrangeras 2018 i den nya cykelbanan som håller på att byggas på Lugnet. FOTO: Falu kommun

Dessutom presenteras en ny tävling på Lugnet i Falun. Borlänge Tour och Långa Lugnet är tävlingar som klubbarna arrangerat tidigare. Nytt för 2018 är tävlingen Lugnet-XCO som är tänkt att arrangeras i den nya banan på Lugnet som beräknas stå klar våren 2018. XCO (Cross Country Olympic) är den gren inom cyklingen som Falutjejen Jenny Rissveds tog OS-guld i 2016.

- Vi ser en stor potential i det här samarbetet. Det finns en unik kompetens samlad hos parterna och Falun har alla förutsättningar för att kunna arrangera stora mästerskap med banor i världsklass, säger Leif Karlsson, generalsekreterare i Svenska cykelförbundet, i pressmeddelandet.

– Med den gedigna erfarenhet av internationella skidarrangemang insåg vi att Lugnet har alla förutsättningar att vara en arena i världsklass även för internationella tävlingar inom XCO, säger Tomas Jons, kommunens fritidschef, i pressmeddelandet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons