Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De sätter stopp - drunknar i kläder

/
  •  Foto: Janne Eriksson
  • Klädhög. Majvor Lund har fullt upp med att sortera alla kläder som kommit in till Falu second hand under sommaren. Nu är lagret fullt.  Foto: Janne Eriksson

Annons

- Vi kan tyvärr inte ta emot mer kläder under några veckor framöver. Självklart är vi glada för att folk lämnar in, och tar gärna hand om andra saker som möbler. Men vi har inte plats för fler kläder, säger Hilding Sjöblom, ägare till Falu second hand.

Butiken har öppet hela sommaren och har inga krav på kläderna som tas om hand. Ett jätteberg med klädsäckar tornar upp sig på lagret. Kläder som de inte hinner gå igenom och inte har någon plats för. Hilding Sjöblom känner sig därför tvingad att införa ett klädstopp.

- Det är helt enkelt fullt. Fanns det bara pengar att skicka iväg alla kläder till Rumänien skulle det inte vara något problem. Vi kommer att köra en lastbil dit i oktober. Men tidigare år har vi kunnat skicka en i veckan och det har vi inte råd men nu, säger Hilding Sjöblom.

På det överfulla lagret i Norslund står Majvor Lund och sorterar kläder. Hon jobbar ideellt på Falu second hand flera dagar i veckan och tar ensam hand om alla klädsäckar som lämnas in. Just nu har hon mycket att göra.

- Det kommer in extra mycket kläder på sommaren. Särskilt när det är dåligt väder och folk kommer på att de vill rensa ur hemma i garderoberna, säger hon.

- Vi har satt upp en skylt men jag tror inta att folk har läst den för varje morgon är lastkajen full med kläder, säger Majvor Lund och viker ihop en jacka.

Den som vill ge bort sina kläder kan vända sig till Myrorna eller Kupan som tar emot kläder hela sommaren.

Mer läsning

Annons