Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"De redan frälsta" – skruvad humorshow kommer med demokratibudskap

"Var ligger paradiset och varför är det bara pengarna som flyttar dit", när humorgruppen familjen Kaos kommer till Falun i morgon är det med politisk satir som ska väcka svenska folket inför valet i höst.

Annons
Foto: Sara P BorgströmFamiljen Kaos tar på söndag sin hyllade föreställning

De kallar sig familjen Kaos och har tidigare hyllats bland annat för sin humorserie "Full patte". I morgon torsdag kommer Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén till Hjalmar Bergmanteatern med sin politiska föreställning "De redan frälsta".

"Ett stycke brutalt egensinnig politisk teater", skrev SvD efter premiären som var redan i januari.

– Vi får ofta höra att vi predikar för de redan frälsta. Men vilka är egentligen dom redan frälsta? Var ligger paradiset och varför är det bara pengarna som flyttar dit? säger Familjen Kaos och Astrid Menasanch Tobieson, regissör, i ett pressmeddelande.

Showen driver vidare med resonemanget och vad som till en början kan liknas vid ett väckelsemöte för de redan frälsta vrids ytterligare ett varv tills även de tvingas skärskåda sig själva och sina ståndpunkter. I grunden finns en önskan om att peppa folk att engagera sig i samhället och demokratin.

– Vi lever i en demokrati, men ändå känner många att de inte kan påverka makten. Det behövs ingen diktator om folket fasar ut sig själva. När folk sätts mot folk och rädslan ökar så vill vi hitta ett sätt att mötas. Det bästa sättet att göra sig maktlös är att påstå att man inte har någon makt. Vi hoppas att alla i publiken kommer att känna att de har makt att förändra och att det inte är svårt att sätta en positiv kraft i rullning, fortsätter Familjen Kaos och Astrid Menasanch Tobieson i pressmeddelandet.

"De redan frälsta" är en del av Riksteaterns vårproduktion. Arrangör här är Falu Riksteaterförening.

Foto: Sara P Borgström

Mer läsning

Annons