Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har gjort någonting utöver det vanliga

På onsdagen var det dags att kora årets medarbetare i Falu kommun – en från varje förvaltning, vilket innebär att åtta anställda hedrade med diplom, jungfru och en slant.

Annons

Det var vid årets Medarbetarforum som Årets medarbetare hyllades. Utmärkelsen är ett sätt att uppmärksamma medarbetare som gjort något utöver det vanliga i arbetet.

Förutom diplom, blommor och en Falujungfru, fick också pristagarna 2 000 kronor var som de kan använda till kompetensutveckling.

Här är Årets medarbetare i Falu kommun. Från vänster ses Maria Storm, Karin Atterfors, Simon Sigfridsson, Jeanette Ohlsson, Lars-Magnus Gustavsson, Elisabet Hemström, Richard Lennius och Sara Lagerqvist. (Foto: ULF PALM/Falu kommun)

De här blev året medarbetare 2017, med motiveringar.

Arbetsmarknads-, integrations och kompetensförvaltningen. ”Sara Lagerqvist har ett aldrig sinande engagemang i sitt arbete. Hon är en god medmänniska och en duktig strateg. Hon är rak, ödmjuk och har glimten i ögat. Sara har ett brettspektra i sitt kunnande, hon skapar trygghet och värme i sin omgivning och tacklar ungdomarna med respekt, klarsynthet och lösningsfokus.”

Barn- och utbildningsförvaltningen. "Maria Storm är en kollega som aldrig tvekar att stötta och hjälpa andra. Hon är en kompetent lärare som brinner för en hälsofrämjande skolutveckling där kommunikation,självkänsla och en förståelse för olikheter är i fokus.”

Kultur- ochfritidsförvaltningen. "Elisabet Hemström är en fantastisk medarbetare som medverkar till ett större Falun genom att dela med sig av sina unika kunskaper i landets, länets och stadens historia till både kollegor och medborgare. Hon är en fullständigt enastående medarbetare och en betydelsefull kollega.”

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.”Richard Lennius har på ett förträffligt sätt varit en sammanhållande länk mellan vår förvaltning och Kontaktcenter. Richard gör skillnad både för kollegor och Falubor med sin hjälpsamhet och sin positiva attityd, kort och gott sitt sätt att vara!”

Socialförvaltningen. "Jeanette Ohlsson är en positiv glädjespridare. Hennes bemötande mot klienter och medarbetare är fullt av respekt, värme och professionalism. Jeanette är en fantastisk kollega som får andra att tycka att det är roligt att gå till jobbet.”

Omvårdnadsförvaltningen. "Simon Sigfridsson är både en underbar vän och kollega. Han har en förmåga att se det lilla i det stora och tänker på sina medmänniskor i alla situationer, det gör honom unik.

Ledningsförvaltningen. ”Karin Atterfors lever varje dag med perspektiven från Falu kommuns vision – ”till nytta för Faluborna” och ”enkla att samarbeta med”. Karin erbjuder bästa möjliga service, ser till att även den argaste medborgaren tas på största allvar, blir lyssnad på, får hjälp och stöd – och därmed får en bättre bild av Falu kommun.”

Serviceförvaltningen. "Lars-Magnus Gustavsson är en hängiven, humoristisk mentor och en viktig kunskapsförmedlare i vår organisation. Genom åren har han kommunicerat på ett för oss nytt sätt och byggt upp ett unikt teckenspråk mellan sig och sin adept, som visar att kommunikation över gränser går att utveckla utan tolk. Lars-Magnus är en god lyssnare och en riktig klippa".

Mer läsning

Annons