Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De föreläser om hur skolan kan underlätta för elever med språkstörningar

På onsdag hålls en föreläsning på Stadsbiblioteket i Falun om språkstörning och dyslexi i skolan. Bakom föreläsningen står Logopedbyrån Dynamica och Stadsbiblioteket i Falun.

Annons
De båda logopederna Maria Tsangari och Sofia Grunér deltar i den föreläsning som hålls på Stadsbiblioteket i Falun den 11 april och som handlar om om språkstörning och dyslexi i skolan.  Foto: Una Prosell/Logopedbyrån Dynamica

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Fikaguide: Här är samtliga kaféer i Dalarna som är med i White Guide – och resten av Sverige

SÅ KÖPER DU PLUS

Föreläsningen hålls på stadsbiblioteket onsdagen den 11 april och kommer bland annat att ta upp strategier och verktyg som kan hjälpa barn med dessa svårigheter i skolarbetet.

- I dag har de flesta hört talas om dyslexi, men det kanske inte är lika känt hur svårigheterna kan bemötas, I den här föreläsningen tar vi upp teoretisk bakgrund men också träning, kompensatoriska strategier och appar som kan underlätta vid läs- och skrivsvårigheter, säger logoped Sofia Grunér i ett pressmeddelade.

Enligt Logopedbyrån Dynamica så är språkstörningar ungefär lika vanligt som dyslexi, och förekommer hos mellan fem och sju procent av befolkningen.

- Jag kommer att berätta mer om vad en språkstörning är och ge förslag på hur skolan kan underlätta för elever med språkstörning, säger Maria Tsangari, logoped på Logopedbyrån Dynamica.

Elever som har svårigheter i skolan som tycks vara kopplade till språkförmåga och/eller läs-och skrivförmåga kan komma att utredas av logoped.

- Vi menar att det är viktigt att undersöka vad personens svårigheter grundar sig i. Först då kan man få en bild av styrkor och svagheter som är avgörande för hur personen ska få bäst hjälp, säger Maria Tsangari.

Föreläsningen börjar klockan 17.30 den 11 april. Här finns mer information om föreläsningen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons