Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De arrangerar skidlopp – mitt i stan

Årets upplaga av Svenska Skidspelen i Falun kommer att inledas med invigning och skidlopp – mitt på Stora torget i Falun.

Annons

Mer läsning för Pluskunder:

Buskörning med epa-traktorer problem – här är det värst nattetid

KOMMUNLISTA: Så många röstade i Dalarna 2014 – "Valdeltagandet är lägre bland yngre"

Nu blir det förbjudet att hålla mobilen i handen - så kommer polisen att hantera rattsurfare

Bli Pluskund för bara en krona här!

Niclas Johansson, evenemangsansvarig för Svenska Skidspelen tillsammans med den klassiska maskoten Bubo. Foto: Svenska Skidspelen.

Den 16-19 mars arrangeras Svenska skidspelen i Falun. Nu siktar man på att knyta ihop världscuparenan på Lugnet med centrum – detta genom att arrangera ett skidlopp i samband med invigningen på Stora torget.

Tisdagen den 13 mars inleder man arbetet med att lägga ut snö på Stora torget för att få till en skidbana på några hundra meter.

Därefter drar en rad aktiviteter i regi av Svenska skidspelen, Svenska skidförbundet, Centrala stadsrum och Falu kommun igång.

Läs även: Skidspelen blir helhetsupplevelse – en fest från morgon till morgon

Först ut är "Alla på snö" som arrangeras av Svenska skidförbundet på tisdagsförmiddagen. Då bjuds Faluns skolor in för att testa på skidåkning. Senare på kvällen för allmänheten samma möjlighet.

Dagen därpå, på onsdagskvällen, arrangeras Buboloppet – en skidtävling för barn utan tidtagning. Däremot får alla deltagare både nummerlappar och medaljer.

– Här vill jag poängtera att alla skidevenemang, inklusive Buboloppet, är gratis. Dessutom kommer det att finnas skidutrustning att låna vid samtliga skidtillfällen på Stora torget, säger Niclas Johansson i ett pressmeddelande.

Under kvällen sker även själva invigningen med fanborg, underhållning, tal och förhoppningsvis hyllning av färska OS-medaljörer.

– Många har efterlyst invigningen på Stora torget. Därför är det roligt att vi på detta sätt kan uppfylla dessa önskningar, säger Niclas Johansson.

På torsdagen, den 15 mars, får elever i Faluns skolor ytterligare en chans att åka skidor på Stora torget innan programmet fortsätter på kvällen med Företagsstafetten på Lugnets skidarena.

Fakta/Svenska Skidspelen 16 – 19 mars 2018

Världscupfinaler och FIS-backhoppning

Fredag 16/3: Sprinttävlingar herrar och damer, samt afterski på Lugnet och officiell efterfest på Falun Bowling och Krog.

Lördag 17/3: Damer 10 km, herrar 15 km, masstart. Backhoppning FIS-cup herrar och damer. After ski på Lugnet och efterfest på Falun Bowling och Krog.

Söndag 18/3: Dam 10 km. Herr 15 km, jaktstart. Backhoppning FIS-cup, herrar, damer, prisutdelning, afterski.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons