Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför öppnar hon i Svärdsjö

Det är grönt, betongkrukor och egengjorda kort. Lina Bifrost vill satsa på landsbygden och öppnar under torsdagen en blombutik i Svärdsjö .
– Jag är sjukt laddad, jag känner mig redo, säger Lina Bifrost.

Annons

Under onsdagen var butiken nästan iordninggjord för premiär. Blommorna stod prydligt uppställda, betongkrukorna har fått sin plats och likaså även andra inredningsdetaljer som ljuslyktor och keramik.

Med andra ord - inte bara blommor. Precis så som Lina Bifrost vill ha det. Hon har tio års erfarenhet från blomsterhandeln, och även om växter är underbara i all sin prakt räcker inte riktigt det gröna.

– Jag har ju varit med om att många butiker gått över mer till att ha inredning i sitt utbud, vilket jag tycker är kul. Jag har alltid strävat efter att utveckla butikerna jag jobbat på; att möblera om och jobba med inredning. Det intresset har växt med åren, säger Lina Bifrost.

Det har det verkligen. Så pass mycket att hon valde att komplettera sin floristutbildning från gymnasiet med en dekoratörsutbildning på Leksands folkhögskola.

Under onsdagen fixades det sista inför att dörrarna öppnas.

Och med ett dekorativt sinne med känslan för färg och form återupptog hon även penseln och akvarellådan från förr.

– Det senaste året har jag faktiskt varit tjänstledig och också känt att jag ville rita mer. Så jag läste ännu en kurs på distans i form och design på Hällefors folkhögskola. Då kom jag på att jag ville göra en egen kortkollektion också. Det är mest bilder på blommor och tanken är att utöka motiven allteftersom.

Att nischa sig inom blommor, inredningsprylar och egengjorda kort i ett så litet samhälle som Svärdsjö är inget som skrämmer Lina Bifrost. Tvärtom.

– Den tidigare ägaren av huset drev blomsterbutik i Svärdsjö i 15 år så det känns bra att ta över en väletablerad lokal. Jag tror också att folk här har ett behov av att köpa blommor och upplever det som att många tycker det är väldigt roligt att fixa hemma med sådana här saker. Det känns kul att kunna servera de ingredienserna på landsbygden. Man vill gynna landsbygden när man kan helt enkelt.

Mer läsning