Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadsrätt såld för rekordpris

/

Annons

Priset på bostadsrätten, som ligger högst upp i fastigheten, trissades upp under budgivning. För inte länge sedan betraktades 1,2-1,5 miljoner som ett någorlunda normalt pris för en större lägenhet på adressen.

Det senaste året har en bostadsrätt i Falun blivit 26 procent dyrare. I hela länet har priserna stigit med åtta procent.

Enligt mäklarna är utvecklingen i Falun en följd av bristen på bostäder i centrum, samtidigt som det finns gott om köpstarka kunder.

- Det handlar ofta om personer som är 55 plus och kanske har ett nästan obelånat hus att sälja. De vill bo bekvämt, centralt och modernt, säger mäklaren Göran Ankarblad på Svensk fastighetsförmedling, som dock inte förmedlat den aktuella bostadsrätten på Promenaden.

Det var Skandiamäklarna som stod för den affären.

- Men jag har själv förmedlat en fyra på Daljunkargatan - i absolut toppskick - som gick för 1 750 000 kronor. De här adresserna är mycket attraktiva, säger Göran Ankarblad.

Enligt mäklarnas statistik ligger snittpriset per kvadratmeter på 6 114 kronor för en bostadsrätt i Falun. Men på de mest populära adresserna handlar det snarare om 10 000 kronor eller mer per kvadratmeter.

Det är dock en bit kvar till Stockholmspriserna på 40 000 kronor per kvadratmeter.

Överlag i landet har priserna på bostadsrätter stigit mer än villapriserna under det senaste året. Men Falun är den enda kommun i länet där priserna på bostadsrätter förväntas fortsätta öka.

Det högsta pris som betalts för ett enfamiljhus i Falun är 5,5 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons