Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjursås ridklubb startar killgrupper och kafé

/
  •  Foto: Janne Eriksson
  • Fikasugen. Maria Mårtensson ser fram emot en kafeteria i ridhuset.

Annons

Ridsporten är tredje största idrotten bland tjejer efter fotboll och gymnastik. Till hösten vill Bjursås ridklubb locka fler killar till verksamheten.

- Efterfrågan är stor bland killar i åldrarna 7-9 år, säger Ridskolechefen Maria Mårtensson.

För fyra år sedan startade Bjursås ridklubb den första killgruppen. Ridklubben är en av de få i landet som satsar på särskild verksamhet för killar.

- Det jag märkt är att killar vill ha mer fläkt och fart i lektionerna. Det ska hända grejer snabbt för att killarna inte ska tappa intresset, tjejer är mer för att pyssla. Dessutom är det lättare att hålla ihop ett gäng killar om de inte är tillsammans med tjejer.

Det finns även planer på att bygga en kafeteria i ridhuset. Byggprojektet kommer kosta 700 000 kronor och mycket av bidraget hjälper kommunen till med.

- Ritningarna är klara men innan vi sätter spaden i marken måste vi ha ordnat den ekonomiska biten. Det får inte finnas någon risk att ridskolans ekonomi äventyras, säger Maria Mårtensson.

Hon förklarar att kafeterian kommer byggas och drivas ideellt av medlemmarna i klubben.

- Vi vet inte när den kommer vara färdig, men förhoppningsvis kommer vi igång och bygger snart. Många har längtat efter en kafeteria där man kan sitta när det hålls tävlingar i ridhuset.

Mer läsning

Annons