Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil med sommardäck körde av vägen – föraren bötfälldes felaktigt av polisen

På onsdagen anträffade polisen en bil som kört av vägen i Falun. Till en början fick föraren böter på 1200 kronor eftersom bilen hade sommardäck, men det visade sig vara fel av polisen.

Annons

Inga personer ska ha skadats i avåkningen, som inträffade strax efter lunchtid länsväg 850 vid trafikplats Norslund. Polisen utdelade till en början böter till föraren av bilen på 1200 kronor, eftersom bilen hade sommardäck trots att det var vinterväglag.

Men eftersom det inte är lag på att ha vinterdäck vid vinterväglag förrän den 1 december, alltså på fredag, så visade det sig att boten var felaktigt utdelad.

– I dag är det vinterväglag, men det är inget förbud mot att köra med sommardäck, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör på polisen. Däremot kan man kanske fråga sig om det är fråga om vårdslöshet i trafik men det kan jag inte säga i nuläget.

Nu ska polisen vidta åtgärder för att dra tillbaka den felaktigt utfärdade boten.

Det ska fortsätta snöa i länet under onsdagen, och det finns risk för besvärligt väglag och halka. Under gårdagen och i dag har många trafikolyckor inträffat i länet. Följ läget i trafiken här.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons