Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beskedet: Då kan idrottshallen öppna igen

Gruvrisskolans gymnastiksal, som sedan i mitten av januari hållits stängd för både elever och personal, kommer att öppna igen efter sportlovet.

Annons

I mitten av januari upptäckte idrottslärarna vid Gruvrisskolan i Falun förändringar i i takkonstruktionen på skolans gymnastiksal.

Detta ledde till att rektorn, i samråd med fastighetsförvaltare på serviceförvaltningen, beslutade att hålla hallen stängd för elever och personal.

Läs även: Idrottshall tvingas hålla stängt: "För våra elever och personals säkerhet"

- Serviceförvaltningen anlitade då omedelbart experter för att utreda hur förändringen påverkat konstruktionen samt ta fram förslag på åtgärder som krävdes för att säkerställa konstruktionens hållbarhet. Det har visat sig vara komplicerat och tidskrävande, säger fastighetsförvaltaren Joel Ytter, i ett uttalande på kommunens hemsida.

Experterna har dock konstaterat att det inte finns någon rasrisk och man har därför nu bestämt att gymnastiksalen kommer att öppnas igen den 5 mars.

Under mars månad kommer man sedan att ta fram konstruktionshandlingar för åtgärder i takkonstruktionen. Några åtgärder behöver dock inte utföras förrän till våren.

Kommunen skriver dock att man förlöpande kommer att att hålla gymnastiksalens tak under uppsikt och snöröja taket vid behov.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons