Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Begagnade brillor hjälper nunnor i Falun

Dina gamla avlagda glasögon kan göra mer nytta än vad du tror. Genom ett nytt projekt kan de nämligen hjälpa både behövanda i Tanzania – och nunnor i Falun.

Annons

Specsavers i Falun slår nu återigen ett slag för behövande i Tanzania – detta genom en insamling där Falubor kan skänka sina gamla avlagda glasögon.

Målet med insamlingen är att ge människor bättre förutsättningar till utbildning, arbete och försörjning.

Nytt för denna gång är att man genom att skänka sina begagnade brillor även stöttar ett lokalt initiativ – nämligen Birgittagården.

- Med denna utveckling av vårt sociala engagemang vill vi inte bara engagera oss globalt utan även på hemmaplan. På så sätt vill vi tacka de givmilda Faluborna och ge tillbaka till behövande här hemma också. Vi tycker att Birgittagården gör en fantastisk insats och vet att det drivs med små medel av ett gäng eldsjälar. Vi hoppas vår delaktighet kan hjälpa till i deras framtida arbete, säger Moniqa Arnberg, Specsavers Falun, i ett pressmeddelande.

Hon hoppas nu att man ska kunna slå fjolårets rekord på 28 000 insamlade glasögon i Sverige.

– Vi är jätteglada att vi kan möjliggöra för Faluborna att bidra till en positiv samhällsutveckling såväl som i Tanzania som på sin hemmaort. Nu hoppas vi på nytt rekord.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons