Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets eldsjäl – en ung florist med driv

Lina Bifrost fick utmärkelsen Årets eldsjäl av Svärdsjö intresseförening.

Annons

Hon är floristen som efter några år med studier, vidareutbildningar och arbete har flyttat hem till Borgärdet i Svärdsjö, tillsammans med maken.

– Vi har nog hela tiden vetat att vi skulle komma tillbaka hit. Fast jag är uppvuxen i Karlsbyheden, så jag har hamnat i en större by, berättade Lina Bifrost i en tidigare intervju.

Första veckan i oktober öppnade hon blomsterbutik i Svärdsjö norr om Falun, hon tog över det gamla apoteket där tidigare ägare också drev blomsterbutik.

Så här lyder intresseföreningens motivering till utmärkelsen "I en tid då vikten av fortsatt god service på landsbygden blir allt viktigare, startade Lina sitt Omhulda blommor och design med buller och bång hösten 2016. Med en öppen och välkomnande attityd, god service och bra kvalitet lockar hon nya kunder och besökare till Svärdsjö".

Att nischa sig inom blommor, inredningsprylar och egengjorda kort i ett så litet samhälle som Svärdsjö är inget som skrämmer Lina Bifrost.

– Det känns kul att kunna servera de ingredienserna på landsbygden. Man vill gynna landsbygden när man kan helt enkelt, sa hon i en tidigare intervju.

Florist, formgivare, dekoratör - och nu årets eldsjäl. Lina Bifrost har många fina titlar.

Mer läsning

Annons