Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60-plusmässan bjöd på tatuerade bryn och vin

Under två dagar besöker mässan 60plus Falun och Lugnets Sportcenter. 2016 är det femte gånger som seniormässan huserar. På plats fanns ett brett utbud – det kunde bland annat köpas ullsockor, tatueras bryn och bokas synundersökning.

Annons

Utställare inom allt ifrån turism och resor till mode och skönhet fanns på plats. Bland annat flertalet utställare fanns Leena Elingsbo – som tillsammans med sina kollegor blekte tänder och tatuerade kosmetiska ögonbrynr direkt i mässhallen.

– Jag har hållit på med det här sedan 1999. Förutom rent estetiska behandlingar så gör jag också medicinska tatueringar. Jag tatuerar bland annat vårtgårdar på personer som haft cancer eller de som har ärr man vill dölja.

Leena berättar att den vanligaste behandlingen hon gör på personer som tillhör klientelet på mässan är ju kosmetiska bryn.

– Det kan bli svårare att sminka sig när man blir äldre. Så det här kan ju underlätta, förklarar hon.

Leena Elingsbo unför här en kosmetisk tatueringbehandling på en besökare.

På plats fanns också SVT:S vinexpert från "God morron Sverige", Gunnilla Hultgren Karell och gav champagne- och bubbeltips inför jul- och nyårshelgen.

– Jag vill inspirera och väcka nyfikenhet runt mat och vin. Vin är så mycket mer än att rabbla fakta om skördeuttag och årgångar.

– Det är kultur, historia, geografi. Och det är framför allt känsla, lust och personliga doft- och smakminnen, berättar Gunilla.

I en annan ände av utställningshallen stod träning och hälsa i fokus. Annicka Jerngren var en av många besökare som stannat till vid en av montrarna för att få kroppslig rådgivning. Efter att ha ramlat på en trapp och slagit sig så har hon haft problem med smärta och orörlighet.

Hon provade en behandling med en så kallad "Percussor". En slags vibrationspistol med ett mjukt vibrerande huvud som läggs mot huden, som sedan aktiverar nervsignaler, som hudnerverna skickar till hjärnan för att förebygga smärta.

– Vi sätter den på lite olika ställen på husen där fästena till musklerna är och när vibrationerna går in så släpper kontraktionen. Alltså själva spänningen som kan förkomma i musklerna, berättar Sanna Holmgren som utför behandlingen.

Mässan på Lugnet kommer att pågå mellan 26-27 oktober. Torsdagen bjuder bland annat på Sveriges äldsta ståuppkomiker Christina Winner som skojar under temat "I huvet på en 40-talist".

Sanna Holmgren beskriver hur kroppen kan fungera för Annicka Jerngren.

Mer läsning