Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falun kan få ny evenemangshall

Annons

- Falun är verkligen i behov av en ny stor hall för stora evenemang. Nu får det vara slut på alla de problem som uppstått i Lugnethallen då idrottslivet i Falun haft svårt att driva sin verksamhet, samtidigt som Falun ska stora evenemang, säger Carl-Johan Ingeström, vd för Välkommen till Falun.

Han berättar samtidigt att Falun har tvingats tacka nej till att arrangera flera stora evenemang för att det på det skulle ställa till alltför stora bekymmer för idrottslivet.

Men nu är förhoppningarna att detta ska vara över. Nu ska det bli mer fest i Falun.

Lösningen är ett stort evenemangstält som kommer från Hallbyggarna.

- Tanken är att vi på det här sättet kan testa hur utfallet blir om vi bygger ett evenemangstält. Sedan, om cirka fem år, kanske det känns mer befogat att bygga en permanent hall. Men på det här viset kan vi testa, utan att det behöver kosta alltför mycket.

Tältet är av av samma typ som redan står vid Högfjällshotellet i Sälen, men blir dubbelt så stort. Carl-Johan Ingeström räknar med att det kommer att bli cirka 2 000 kvadratmeter.

Tältet är väl uppvärmt och det kan bli aktuellt med parkettgolv. Det kommer att finnas toalett, enklare omklädningsrum och kök. Vatten och avlopp är alltså draget.

Tanken är att Välkommen till Falun ska leasa tältet och årskostnaden blir mellan en till en och en halv miljoner kronor.

Välkommen till Falun fastnade direkt för Hallbyggarna.

Här behövde man inte följa lagen om offentlig upphandling eftersom Välkommen till Falun AB inte är någon kommunalt bolag.

Falu kommun är minoritetsägare. Majoritetsägare är 75 företag från näringslivet.

- Dessutom är Hallbyggarna det enda företag på marknaden som har ett sådant här koncept.

För Hallbyggarna kan detta bli det största evenemangstält som företaget byggt.

- Vi har nyligen börjat med den här delen av verksamheten. Men visst är det ett stort tält. Sedan ska vi komma ihåg att inget är klart, säger Pierre Kjellberg, vd på Hallbyggarna.

Men Carl-Johan Ingeström hoppas att beslut om tältet ska fattas om cirka en månad. Det största problem är att bestämma var på Lugnet tältet ska stå.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons