Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falukyrka ingen sekt!

Annons

Falu kommunfullmäktige diskuterade vid sitt sammanträde i förra veckan den kristna friskolan Mosaik. Det påstods att en kristen kyrka fått tillstånd till denna skola. Fakta är att några privatpersoner fått detta tillstånd. Men det påstods att en kristen sekt låg bakom friskolan. Elsborgskyrkans namn nämndes i sammanhanget.

Elsborgskyrkan i Falun är ansluten till Evangeliska Frikyrkan, ett registrerat trossamfund som i likhet med andra samfund får mindre statliga bidrag för sin omfattande verksamhet.

Miljöpartiet är ett registrerat politiskt parti och tar emot betydande statliga partistöd. Att kalla en av dessa organisationer för en sekt - ett verkligt skällsord - är inte bara en oförskämdhet, det är en ren lögn.

Lars Broman från miljöpartiet gjorde sig skyldig till denna osmaklighet på mötet i fullmäktige. Politiska partier som ertappas med att sprida lögner förtjänar inte väljarnas förtroende.

Elsborgskyrkan har förutom normala gudstjänster och liknande en omfattande barn- och ungdomsverksamhet.

200 barn och ungdomar deltar varje vecka i Elsborgskyrkans verksamheter.

75 välutbildade och erfarna barn- och ungdomsledare offrar åtskillig fritid till detta arbete helt utan någon ekonomisk ersättning.

Många föräldrar sänder i frihet sina barn och ungdomar till denna kyrka, där de tar del av meningsfulla aktiviteter och där det förmedlas sunda värderingar väl anpassade till skilda åldersgrupper.

Genom ditt uttalande, Lars Broman, har du kränkt och förnedrat alla personer i dessa tre grupper. Varför? Vi är många som väntar på ditt svar!

DAVID GUSTAFSSON OBUNDEN DEBATTÖR

Mer läsning

Annons