Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falubo åtalad för att ha misshandlat och våldtagit sin sambo

Annons

En 31-årig man från Falun har åtalats för grov kvinnofridskränkning och våldtäkt. Enligt åklagaren är det mannens sambo som blivit utsatt för brotten under de fyra senaste åren.

Enligt polisutredningen har mannen bland annat hotat döda sambon och hennes ofödda barn i samband med att han slängt kvinna mot en vägg.

Den 3 oktober förra året misshandlades kvinnan i Borlänge med örfilar och knytnävsslag i ansiktet. Hon blev också sparkad i magen, knuffad utför en trappa och skadad i huvudet när hon slängdes in i en vägg.

Den 8 maj 2003 blev kvinnan slagen mot kroppen sparkad när hon blivit liggande på golvet. Vid överfallet som ägde rum i Falun blev kvinnan också knuffad mot fönstret till en balkongdörr och nedsparkad. När hon kröp på golvet tog mannen tag i hennes huvud och kastade henne så att bakhuvudet slog emot en vass kant.

Vid ytterligare sex tillfällen blev kvinnan utsatt för grovt våld och flera gånger hotad till livet. Övergreppen ägde rum i Falun.

Den 20 oktober i fjol blev kvinnan våldtagen.

Sedan en man i Falun blivit hotad till livet den 2 januari i år blev 31-åringen anhållen i sin frånvaro. Efter den senaste händelsen är Falubon även misstänkt för olaga hot. Han greps den 6 januari och sitter häktad sedan den 9 januari.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons