Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu kommun rustar ner

Annons

Allt oftare påpekas att underskottet inom socialförvaltningens område är motiverat. Överskridandet, som nu närmar sig 40 miljoner, skulle indikera var den riktiga nivån borde ligga. Flera av majoritetens företrädare förklarade problemet så vid årets budgefullmäktige.

Jag är beredd att köpa den förklaringen. Det innebär att budgeten för 2001 borde legat på cirka 650 miljoner i stället för på 617 miljoner.

Det som förvånar mig är att man samtidigt säger sig göra en stor satsning på den sociala verksamheten när man samtidigt läger en budget på just 650 miljoner för 2002.

Om man menar allvar med att den nivån verkligen är den rätta för år 2001 så innebär det ju att man inte ens ger kompensation för normal prisutveckling för nästa år.

Jag kan inte tolka detta på annat sätt än att den borgerliga majoriteten gör en kraftig nedrustning med i storleksordningen 40 miljoner nästa år.

Det finns ett parti som är beredd att ta ansvar för att kommunen skaffar sig ekonomiska förutsättningar att inte behöva genomföra denna bantning.

Det är tydligt att enbart miljöpartiet företräder de gamla, de sjuka och de svaga i vårt samhälle.

Jan Lindholm,

oppositionsråd

och gruppledare för miljöpartiet de gröna i Falu kommun.

Mer läsning

Annons