Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu CK arrangerar nytt motionslopp

Annons

- Målet är att Dalaturen på sikt ska utvecklas till att bli ett riktigt stort motionslopp, säger Björn Stenberg i Falu CK.

Till skillnad mot exempelvis Vätternrundan erbjuder Dalaturen flera alternativ.

- Turen kommer att köras i fem olika etapper. Du kan välja att köra alla etapper, eller bara en etapp. Dessutom finns det olika längdalternativ att välja på varje dag, säger Björn Stenberg.

Arrangörerna hoppas på 1000 deltagare varje dag.

- Vi tror att runt 500 personer kommer att köra samtliga etapper, och lika många välja att bara köra dagsetappen. Runt 500 deltagare är också vad vi mäktar med kring boendefrågan i år, säger Björn.

Dalaturen kommer att avgöras på vägar som till större delen återfinns i Mitt-Dalarna.

-Det är ett område av Dalarna som är värt att lyftas fram, för annars handlar det mycket om fjällen och Siljansområdet. Vi vill ge turisterna chansen att se en annan del av Dalarna.

I Dalaturen kommer tio elitcyklister att varje dag åka med motionscyklisterna runt på turen.

-De kommer att fungera som cykelguider och reseledare, vilket är något helt nytt för ett motionslopp på cykel. Några av elitcyklisterna kommer att ligga längst fram i täten, andra längre ner i klungan.

-Meningen är att de ska berätta närmare om speciella ställen som cyklisterna passerar efter de fina vägar som vi valt, men de kommer också att hjälpa till om någon får problem med sin cykel, säger Björn.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons