Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fallskärmskulturen lever vidare i Tunabyggen

Annons

Så har då Tunabyggen fått sin eftertraktade vd. Men till vilket pris? 792 000 kronor om året. 66000 kronor i månaden plus en fallskärm på 1188 000 kronor, som faller ut om han, som förra vd:n, inte anses nog duglig.

Villkor som vida överstiger Peter Hultqvists. Men vilka kvalifikationer, i en jämförelse?

Har det inte, i svenskt näringsliv, talats om att fallskärmar ska bort? Men inte i Tunabyggen, tydligen. En fråga. Vad har de anställda, som eventuellt blir friställda, för fallskärm? Jag tror jag vet. Ingen.

Det har också talats om, inte minst av Peter Hultqvist, att kommunen är mycket beroende av att folk flyttar hit så att kommunen får skatteintäkter.

Men inte ens ett sådant krav ingick i förhandlingarna med det kommunala bostadsbolagets vd. Så nu skattar denna vd "våra pengar" i en annan kommun. Dåligt, är det snällaste jag kan komma på att säga.

Det här med att kostnaderna ska sänkas, inom Tunabyggen, gör man väl enklast genom att fortsätta att sälja ut delar av fastighetsbeståndet, och sedan använda försäljningskapitalet till att rusta upp och underhålla det beståndet som blir kvar.

Men det kanske är en för enkel lösning för en överkvalificerad vd? Nu fattas bara att den avgående styrelsen blir återinsatt.

UTAN FÖRTROENDE

Mer läsning

Annons