Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fäggeby skola kvar minst till våren 2007

Annons

Verksamheten i Fäggeby skola blir kvar minst till och med vårterminen 2007. Det finns det beslut på.

Det beskedet gav Abbe Ronsten (s), ordförande i barn- och utbildningsnämnden vid senaste mötet i kommunfullmäktige i ett svar på en interpellation från Stefan Dangardt (fp).

Kommunen måste i budgetarbetet inför 2007 ta ställning till skolans vara eller inte vara redan under 2006 och barn-och utbildningsnämnden måste därför med största sannolikhet ta ställning före valet 2006, framgår av Ronstens svar.

Fäggeby skola ser därmed ut att bli en het valfråga.

Ronsten berättade vid mötet att i höst utökas förskoleverksamheten i Fäggeby skola.

Stefan Dangardt förklarade att bakgrunden till interpellationen och funderingarna om Fäggeby skola var den information som gavs vid fullmäktiges möte den 24 februari i just Fäggeby skola.

Där framkom att lokalmässigt skulle alla elever i Stora Skedvi redan från i höst få plats i Kyrkbyns skola.

Fylla och bråk på karnevalen

u - Inte värre än vanligt men fullt upp att göra hela tiden.

Så betecknar polisen i Avesta den gångna festivalhelgen. Fem personer omhändertogs för fylla och några fall av lindrig misshandel har anmälts.

En kvinna anmälde under söndagsförmiddagen att hon blivit av med sin handväska, något som polisen betecknar som väskryckning alternativt rån. Dock har det visat sig att det troligen är kvinnans sambo som tagit hand om väskan.

- Kvinnojourer får inte offras

u - Centerkvinnorna accepterar inte att hela kvinnojoursrörelsen dras över en kam och att deras verksamhet misstänkliggörs i efterdyningarna av dokumentären Könskriget, skriver distriktsordförande Lena Reyier-Ingman, Borlänge.

I Sverige finns ett stort antal kvinnojourer. Deras primära uppgift är att hjälpa och skydda misshandlade kvinnor och deras barn.

Centerkvinnorna tycker att granskningen är Roks är välkommen men den får inte leda till att kvinnojourerna får sina resurser tillbakadragna.

Däremot måste kommunerna se till så att misshandlade kvinnor får hjälp på bästa sätt.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons