Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fackförbundet Byggnads slår samman avdelningar

/

Fackförbundet Byggnads har slagit samman tre avdelningar till en region.
Enligt Anders Ax ska det ses som en positiv satsning.
Byggnads tror också på en fortsatt stark byggmarknad.

Annons

Byggnads tre avdelningar i Hälsingland, Gästrikland och Dalarna bildade vid årsskiftet en gemensam region - GävleDala. Regionkontoret är placerat i Borlänge, verksamhetskontor finns i Gävle och Söderhamn.

– Det här görs inte för att minska personal, utan för att effektivisera den personal som finns. I stället för tre ordföranden är det en, i stället för tre kassörer är det en kassör. Ingen personal är uppsagd, säger Anders Ax, regionordförande.

Han menar att sammanslagningen ska ses som en positiv framtidssatsning.

– Vi hoppas kunna frigöra resurser så att vi kan vara ute i verksamheten på ett annat sätt än tidigare, då vi satt mer med interna administrativa uppgifter. Det är en satsning för att vara ute på arbetsplatser så mycket som möjligt.

Anders Ax konstaterar att det finns många små byggföretag i regionen, av skiftande slag.

– Det har varit ett väldigt drag i och med rotavdraget. Det har startat många små företag utifrån olika kunskapsnivåer att hantera anställd personal.

Med den nya organisationen ska möjligheterna bli bättre att vara ute på fältet. När det gäller byggmarknaden som sådan, konstaterar han att det varit bra fart på byggandet under senare tid

– Det är fortfarande en riktigt bra byggmarknad både i Dalarna och i Gävleborgs län. Däremot är det så att en viss oro kan skönjas, på grund av de ekonomiska förutsättningarna i Europa. Men ändå inte på det viset att vi fått några förskjutningar på de projekt som finns.

Han ser ljust på det nya året.

– Det rör på sig inom industrin, bostadsbyggandet och övrigt byggande. Vi ser väldigt positivt på 2012. Flera projekt är i startgroparna, säger Anders Ax.

Mer läsning

Annons