Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fackeltåg mot våld

Annons

- Det är på ett sätt viktigare i år än vad det var förra året, åtminstone om man tänker på Mattias. Sådant här har en tendens att falla i glömska ganska fort, säger Tommy Johansson på IOGT-NTO, som förra året kontaktade Mattias Ströms föräldrar och kom med förslaget om att hålla den första manifestation.

- Förhoppningsvis betyder det här någonting för all de som har drabbats. Jag tror att det betyder mycket för Mattias föräldrar att se att folk inte glömmer, säger Tommy Johansson.

Ett hundratal personer samlades i går i Geislerska parken. Med plakat och tända facklor vandrade man sedan förbi Rådhuset, längs Åsgatan och ner till Trotzgatan och förbi platsen där dödsmisshandeln skedde.

Lyssna på:ModemBredband

Tommy Johansson IOGT-NTO


Även om det som hände i Mattias Ström i juli 2004 blev startpunkten för manifestationen så handlade gårdagskvällen lika mycket om att stötta alla andra som drabbats av det drog- och alkoholrelaterade våldet. Om att kräva ett större ansvar för att ta hand om de personer som har missbruksproblem och hindra fler från att drabbas.

- Det är viktigt att visa sin ståndpunkt att ta ansvar. Man känner när det kommer så här många människor att det finns ett litet hopp om att situationen ska förändras, säger Lisa Flodström, en av deltagarna.

- Jag tycker det är fantastiskt att så många ställer upp. Att man visar var man står, säger Erik Ström om det stöd han och familjen fått efter det som hände deras son.

I Geislerska parken samlades sedan deltagarna i manifestationen för att lyssna till tal av kommunalrådet Dan Westerberg som representerad Brottsförebyggande Rådet och Tommy Johansson, IOGT-NTO, två av de organisationer som tillsammans med Mattias Ströms Minnesfond stod bakom arrangemanget.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons