Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fäbodlaget tar över Tansengården

Annons

I lördags sade fäbodlagets styrelse ja till att punga ut med slanten för köpet. Det återstår visserligen ett beslut i kommunfullmäktige, men det ses som en ren formalitet.

- Vi vill säkerställa den här "oasen" både för fäbodarna och för framtida generationers skull. Om inte vi hade köpt gården, fanns det ju risk för att den hade tagits över av "fel" personer, säger Stig Lindh, sekreterare i styrelsen.

Han berättar att Tansengårdens badstrand även i fortsättningen blir offentlig och att fäbodlaget och dess 45 stugägare redan har planerat in de första arbetsdagarna vid gården.

- På morgonen den 2 juli samlas vi och börjar upprustningen, berättar Stig.

Fäbodlaget har inte tagit över gården bara för att tjäna pengar på den.

- Vi kommer att hyra ut till exempelvis privata fester och ska låta skolklasser komma hit, men vi gör det inte i kommersiellt syfte, framhåller Stig, som gillar den gammaldags stämningen som fäbodarna ger. Det finns vatten till Tansengården, men den saknar elektricitet, något som han tycker är bra.

- Den dagen det dras el till fäbodarna är det slut med det gamla och då kan man lika gärna stanna hemma i stället för att åka hit, säger han.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons