Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extremister angrep FN-skola i Gaza

Annons

En person dödades och sex skadades i en attack mot en FN-finansierad skola i Gazaremsan på söndagen. Palestinska extremister pekades ut.

Angriparna gick till attack med skjutvapen och granater under en idrottstävling för pojkar och flickor. Först hade de uppmanat barnen att avbryta tävlingen för att den "lärde barnen omoraliska värderingar".

En man dödades och sex personer, bland dem minst en elev, dödades. Det var oklart vilka som låg bakom attacken, men de boende i området sade att det var "muslimska extremister".

I lördags varnade en grupp som kallar sig Salaf skolor i Gazaremsan för att undervisa pojkar och flickor tillsammans. Musik och dans bör inte heller förekomma i skolan enligt gruppen.

Den dödade mannen var enligt sjukhuskällor livvakt åt en ledamot av det palestinska parlamentet från president Mahmud Abbas Fatahrörelse som fanns med i publiken.

Skolan i staden Rafah drivs av FN:s hjälporgan för palestinska flyktingar, Unrwa. Ett av organisationens fordon förstördes också i attacken.

TT

Mer läsning

Annons