Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra polisbevakning på nyårsafton

Trots senare års trend med lugnare nyårsfirande tar polisen inga chanser. Ett 15-tal poliser kommer att vara ute under firandet.

Annons

– Vi ska se till att alla kan känna sig trygga under firandet, säger chef för ordningsverksamheten Mattias Skarp.

Det kommer i Falun och Borlänge vara ett 15-tal poliser ute på nyårsfirandet på lördag. Förutom det finns även extra utredningsstöd och flera polishundar är i tjänst.

– Vi känns väl rustade för oredan som kommer, säger Mattias Skarp.

Eva-Len Strandberg som organiserar nattvandrarna berättar att hon i år inte kunde få ihop tillräckligt många nattvandrare. Enligt henne ska det vara minst tre stycken som är ute och nattvandrar ur säkerhetssynpunkt ifall något oförutsett inträffar.

– De flesta vill fira på nyårsafton och har egna familjer att vara med. Av någon anledning är det mycket lättare att hitta folk på våren. På valborg kan det vara 15-20 nattvandrare, säger Eva-Len Stenberg.

Under de senare åren har det varit lugnt utan några större incidenter. Vad det beror kan inte Mattias Skarp säga men antalet våldsbrott är fler.

– I grunden är det som en vanlig kroghelg fast det är mycket mer folk ute vilket medför att det blir fler händelser. Vi kommer vara synliga vid miljöer där det rör sig mycket folk, säger Mattias Skarp.

Mer läsning

Annons