Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EXTRA: Morrissey till Dalhalla - "drömbokning"

Den brittiska artisten Morrissey kommer till Dalhalla i Rättvik för en exklusiv spelning i Sverige den 19 juli - en drömbokning som nu äntligen gått i lås, enligt Jill Sand, artistbokare.

Annons
Morrissey.

Morrissey, även känd som frontmannen i The Smiths, kommer alltså till Sverige. Hans senaste album "Low in High School" kom ut i november förra året och sedan dess har han varit på turné - och nu finns även Dalhalla inbokat på schemat.

Hur länge har ni försökt boka Morrissey?

– Ja, säkert under fem års tid, säger Jill Sand, artistbokare på Dalhalla.

– Vi har bollat fram och tillbaka med hans agenter för att hitta möjligheter och nu gick vägen, vilket vi är jätteglada och stolta över.

Dalhalla var något han väldigt gärna ville spela på
Dalhalla, som är en konsertarena nere i ett gammalt kalkbrott i Rättvik, har blivit känd för att agera spelscen åt såväl opera, som en technofestival och även andra turnéer.

Redan sedan innan är det klart att Dalhalla har ett minst sagt gediget program i sommar.

Är det inte Tom Jones och Björk som äntrar scenen nere i kalkbrottet, så är det Nick Cave & The Bad Seeds och First Aid Kit samt A-ha och många andra.

► GUIDEN: Nu gäller det att välja – här är festivalhelgerna när allt krockar!

Varför är det en sån storsatsning på Dalhalla i sommar?

– Man kan nog säga att det som händer i sommar är lite av lyckoträff. Vi diskuterar med artister och agenter under långa perioder och nu har vi lyckats. Att vi sen fått så mycket i sommar är en lyckoträff för att det stämmer med många av artisternas turnéscheman. Sen har Dalhalla också blivit en väldigt erkänd arena på internationell nivå och många vill gärna spela här, säger Jill Sand, artistbokare på Dalhalla och fortsätter:

– Och där har vi Morrissey, som är väldigt noga med var han spelar, och Dalhalla var något han väldigt gärna ville spela på. Så det känns jättekul.

► LÄS ÄVEN: Gamrocken på väg mot publikrekord: "Betydligt mer än vad vi hade hoppas på"

Så här många spelningar i rad i juli har vi aldrig tidigare haft

Men, med Morrissey i schemat, så är juli-månad packad med artister och bokningar.

– Så här många spelningar i rad i juli har vi aldrig tidigare haft, så det är rekord. Vi försöker göra ett ganska brett program med många olika genres, säger Jill Sand.

Biljetterna till spelningen släpps redan imorrn, det vill säga onsdagen den 23 maj, klockan 10.

Mer läsning

Annons