Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exportrekord för Borgen Timbers

Annons

Borgen Timbers export slår nya rekord men den inhemska marknaden fortsätter att minska.

Det konstaterar vd Tommy Karlsson som fann att Libyen blev bästa exportland 2006.

- Om vi tar våra stängselstolpar inom Octowood som vi tillverkar i Jämtland så har exporten ökat 26 procent. Octowoodstolparna bara ökar och ökar. Det är franför allt de vinproducerande länderna som efterfrågar dem.

- Sliperförsäljningen i Sverige har minskat dramatiskt. Det var väntat. Banverket tillverkade otroligt mycket året innan de lade ned sin tillverkning i Nässjö. Nu blir vi ensamma på slipersmarknaden i Sverige och kan ta hela volymen.

- På stora kreosotimpregnerade stolpar har haft ett bra år, inte rekord men 2006 blir bra. Vi exporterar i stort sett hela vår exportvolym på Mellersta Östern och Nordafrika. Det är det höga oljeprisetra som är förklaringen gissar jag.

- Syrien är väl undantaget men de lever väl på bidrag från oljeländerna. Sudan kar kommit som ny köpare och de har olja. Libyen har återkommit och blir störta exportland i år.

- Det är inte lätta marknader. Kulturen, religionen, krångel men det går ändå. Vi säljer via lokala agenter men har inte så många konkurrenter, säger Karlsson

På frågan om Borgen Timber tjänar bra med pengar så säger Karlsson att det talar han inte om innan bokslutet är klart.

- Jag får väl säga som Skärerik, det blir väl någon krona. Han svarade aldrig på en fråga rent ut. Vi har bra drag i det mesta vi gör.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons