Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exotisk mat på marknad

Annons

Kulturella mötesplatser och sprudlande handelsplats. Det förvandlas Säter till på söndag eftermiddag när det är dags för julmarknad.

Det blir en eftermiddag med massor med aktiviteter, sång och musik, försäljning, öppna affärer med mera. Marknaden invigs på Rådhustorget klockan 14.

Lions fortsätter den gamla traditionen med Famnen full av varor. Ett 30-tal försäljare finns på plats och utbudet är stort, från senap till enriskransar, hantverk och vårullar serverade av buddistmunkarna från Ulvshyttan.

- Det blir mer mat i år än tidigare, berättar kultursekreterare Karin Hästö.

Säters luciakandidater presenteras, vackraste marknadståndet koras och inne i sessionssalen i Rådhuset tar tomtefar Abbe Ronsten och tomtemor Lotta Bergstrand emot folkets önskningar. Det bjuds på musik av Säters spelmanslag, Säters dragspelsgille och en klarniettkvarett från skolan, årets kulturpristagare Lennart Andersson presenteras och så blir det ett utdrag ur musikalen Häxorna.

I biblioteket och kulturhörnan blir det vernissage på utställningen Chokladbiten, en utställning om välmående gjord av Helena Kubicek och Peter Boye. Det blir även liten chokladprovning av choklad från chokladboden i Gustafs. En utställning av elever från årskurs sju i Klockarskolan med profilval estet visas och Old town stringband underhåller.

Ceciliakören sjunger vid Åsgränd, det är öppet hus i Elimkyrkan med julsånger och julmusikal, i sockenstugan har hembygdsföreningen öppet hus och i kyrkan blir det advents- och julkonsert.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons