Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evert Ihlis gav sin 50:e julkonsert

Annons

I 50 år har Evert och Anna-Greta Ihlis med familj fyllt missionshuset i Djura till bristningsgränsen söndagen före jul.

- Det känns lika roligt varje gång, berättar Evert som numera får musikalisk hjälp av både barn, barnbarn och syskonbarn.

Inte en enda gång på 50 år har Evert Ihlis missat traditionen med julpreludier i missionskyrkan i Djura, som han själv startade 1955.

- Hosta har jag haft och låtit lite kraxig, men jag har alltid varit med, berättar han med ett skratt.

Och lika säkert som att Evert står på scenen är att det blir fullsatt i missionskyrkan. Redan en timme före utsatt tid kommer folk för att vara säkra på att få plats och extrastolarna tar alltid slut. Årets julkonsert i söndags var inget undantag.

De traditionella julsångerna varvades med specialkomponerad julmusik av Evert och julstämningen spred sig snabbt i lokalen.

Numera är Julpreludier i Djura missionshus ett familjearrangemang där stommen är Evert och barnen Ingemar, Gunnar, Gertrud och Annika som tillsammans med barnbarn och syskonbarn ser till att den musikaliska traditionen hålls vid liv.

När det hela började 1955 satt Evert vid piporgeln och på 1960-talet började sönerna medverka på blockflöjt och sång. Fram till 1981 inbjöds speciella solister.

- Maria Lekgård var en av dem och den siste solisten utanför familjen var Per-Erik Sporrong, berättar Evert som numera kan unna sig att ta det lite lugnt och låta de andra dra det tyngsta lasset.

- Jag medverkar med fyra-fem olika arrangemang, sedan får jag njuta av de andra. Det är kul att det fungerar så bra och att vi kan spela tillsammans och även låta andra ta del.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons