Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva-Lena ny vd för Falun Borlänge-regionen: "Känns både spännande och utmanande"

Från och med första mars får Falun Borlänge-regionen AB en ny vd – Eva-Lena Palander.
– Det känns både spännande och utmanande att ta sig an uppgiften att gemensamt utveckla ägarkommunerna, säger Eva-Lena Palander, i ett pressuttalande.

Annons
Eva-Lena Palander blir ny vd för Falun Borlänge-regionen AB.Foto: Falun Borlänge-regionen AB.

Falun Borlänge-regionen AB är ett utvecklingsbolag som ägs av Falun, Borlänge, Gagnef, Säter, Ludvika och Smedjebackens kommuner.

Vi är en region med fantastiska resurser

Huvuduppdraget för bolaget är näringslivsutveckling, bostadsutveckling, kompetensförsörjning, infrastruktur och kommunikation.

– Konkurrensen är stor både om resurser och utrymme i media, men vi är en region med fantastiska resurser och det ska vi nyttja på allra bästa sätt, menar Eva-Lena Palander.

I och med ny vd stärker de sex kommunerna rollen som tillväxtmotor i Dalarna.

Eva-Lena Palander kommer närmast från Hedemora Näringsliv. Där har hon varit verksam i en roll som projektledare för ”Innovationsplattform Gruvorten” och tio år som vd för Byggutbildning Star i Dalarna.

– För att regionen ska stå sig i konkurrensen med andra regioner nationellt och internationellt behöver vi stärka våra samarbeten för att upplevas som en attraktiv region att bo, verka, leva och investera i. Det känns tryggt att få en så bred och erfaren ny vd, säger Leif Pettersson, kommunstyrelsens ordförande i Ludvika, och styrelseordförande i Falun Borlänge-regionen AB.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons