Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU-mässa lockade få

Annons

Projektmässan arrangerades av entreprenörskolan Campus Leksand. Tillsammans med Leksands kommun och Framtidsutsikt Siljan presenterades 130 EU-projekt som just nu pågår i kommunen.

- Vi hade kanske hoppats på fler besökare. Det har varit ett hundratal personer här i dag, sade Åsa Hammarsten, som studerar på entreprenörskolan och var en av de ansvariga för mässan.

För det finns mycket att visa och berätta om alla EU-projekt Leksandsborna har i gång.

Mässan innehöll hantverk, matproducenter, information om Siljan air park i Siljansnäs, medeltida marknaden, LRF och levande fäbodar.

Alla möjliga landsbygdsutvecklingsprojekt fanns representerade, men det finns fler och Åsa Hammarsten hoppas att en serie mässor ska kunna genomföras där fler EU-projekt och utvecklingen inom projekten redovisas.

- Ju fler som arbetar desto fler projekt kan vi starta och på sätt ta hem mer av våra pengar från EU, säger Åsa.

Och det skulle kunna finnas fler projekt, tror Åsa, för människor är inte rädda för samarbete eller för att göra ett handtag utan att det ger så mycket i egen ficka.

- Det finns en stark vilja att föra utvecklingen framåt. Det finns en kreativitet som vi till exempel ser bevis på här under mässan. Vi kan föra vidare ett gott kulturarv och samtidigt föds nya företeelser under arbetets gång som i sin tur ger sysselsättning och för hela utvecklingen framåt, anser Åsa.

- Inte är vi rädda för samarbete med andra heller. Det finns gärdesgårdar och de är vackra, men inget hinder för oss att mötas. Vi arbetar tillsammans ändå, säger Åsa.

- All gemensam kreativitet ger en stor bredd och ideellt arbete utvecklas och blir fler arbetstillfällen. Människor inspirerar varandra och nya idéer skapas, allt för att utveckla allas vår gemensamma landsbygd, anser Åsa.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons