Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett vitaminpiller bakom disken

Annons

- Egentligen är det ingen okänd marknad för mig, säger Sussie, som i dagarna "går bredvid" Kerstin Almlöf som tidigare drivit Hälsobutiken.

Tidigare var Kerstin och Sussie något av (måttligt arga) konkurrenter då Sussie jobbade nästgårds i Nektarbutiken i Gallerian.

Sussie har sysslat med en hel del olika saker innan hon hamnade bakom disken här.

Hon har till exempel arbetat inom vården och har affärsvana från en tid då hon sysslade med försäljning av rengöringsartiklar och städmaterial.

Detta parallellt med spelningarna med Ludvikabandet Choice, som vid den tiden var av den kalibern att man var med i finalen i Dansbands-SM i Sunne.

- Så har det alltid varit för min del. Full fart och gärna mer än ett jobb i taget, skrattar undersköterskan, försäljaren och dansbandssångerskan Sussie Falk.

- En sväng hos AB Karl Hedin (!) har det också blivit. Där arbetade jag också med försäljning av kök och så har jag ett förflutet som barn- och ungdomsledare i Säfsnäs församling, säger Sussie, en tjej som vill ha fart och fläkt omkring sig och hoppas få det även i butiken i Gallerian efter årsskiftet.

Det är viktigt att både själen och kroppen är i topptrim, menar hon, så hon har dessutom utbildat sig till makeupartist.

Sussie Falk är alltså den där människan som många arbetsgivare gärna har i sin tjänst.

En 38-åring med (som det verkar) 50 års yrkeserfarenhet.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons