Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett svängigt gäng på Lingongården

Annons

Eftersom Lillkyrkan brunnit ned har församlingen fått flytta en stor del av sin verksamhet till andra lokaler i Ludvika. I år håller det dagliga sommarkaféet till på Slånbärsgården och torsdagskonserterna i samlingssalen på Lingongården. Varje vecka framöver bjuds det på musik för både dem som vistas på äldreboendet samt utomstående gäster. I går eftermiddag var det populära Gunnel Gustafsson och hennes fyra medmusikanter som sjöng och spelade för ett 60-tal åhörare.

- Gunnels svänggäng har varit här ända sedan vi började med gästspel i början av 90-talet. Det dyker alltid upp mycket folk när de kommer hit, berättade diakon Carola Ericson.

- Publiken brukar vara engagerad, fortsatte hon. Sist käbblade två personer om Dan Andersson. Den ene ville höra honom, medan den andre var trött på allt som har med honom att göra.

Även under gårdagens konsert kom Ludvikaskalden Dan Andersson på tal. En man framför scenen önskade någon av hans kända visor och Gunnel Gustafsson fick vila rösten, när gitarristen Eric Christoffersson tog över på sång. Gästerna i samlingssalen såg plötsligt ännu mer belåtna ut. Ett par öppna fönster släppte in små vindpustar, som gjorde det lättare att njuta av det varma kaffet.

- Det är våra solstrålar som ordnat fikat, berättade diakonassistent Yvonne Ericsson och förklarade närmare:

- Tre ungdomar, som alla konfirmerades i Lillkyrkan förra året.

I samma ögonblick gjorde 15-åriga Matilda Johansson entré.

- Jag har bara en vecka kvar på kaféet, sen kommer det nya solstrålar och jobbar. Lite tråkigt eftersom jag gillar att vara här, sa hon.

Medan Gunnels svänggäng underhöll publiken - som till största del bestod av tanter och farbröder - passade Carola Ericson på att se över lotterna, som hon hoppades få sålda efter konserten.

- Vi samlar in pengar till barn som lider av en speciell ämnesomsättningssjukdom, förklarade hon och tillade:

- Förra året kunde vi skicka tio ton lågproteinmjöl till Polen.

NINNA PRAGE

Mer läsning

Annons