Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett spel om en väg som till Sälen bär!

Annons

Som svar på min insändare skriver du, sign "RW-m", att min favoritväg från Stockholm via Västerås och Ludvika tog lång tid för dig att köra.

En sådan bil har jag haft också för länge sedan. Förlåt att jag skojar igen, men det är ju flera decennier sedan du själv körde den vägen. Om du försöker igen ska du se vilken trygg och snabb väg det är.

Du har säkert rätt med avstånden då du kollat med Vägverket. För mig är dock några kilometer mer eller mindre inte det viktiga utan att man kan köra tryggt, avspänt och kommer fram i rimlig tid.

Det känns bra att du "för allt i världen inte vill ta brödfödan" ifrån oss i Västerdalarna. Detta är nog också bra för din "goda vänskap med politiker och tjänstemän hela Västerdalsvägen upp, inklusive Malung".

Ändå försöker du "ta brödfödan" genom att arbeta för att beröva oss Sälentrafiken. Den är helt avgörande för många näringsidkare i Västerdalarna och skapar många arbetstillfällen i vår industrifattiga del av Dalarna.

Vackra Dalarna förtjänar att besökas av turister som har tid att stanna upp och som inte bara susar förbi.

Låt oss alla i Dalarna samarbeta och inte konkurrera. Vi vill ju alla att våra barn och barnbarn ska kunna fortsätta att leva och bo här.

MALUNGSBO

Mer läsning

Annons