Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett slag i hälsans tecken

Annons

Den aktuella motionsformen utövas sedan länge regelbundet hos företaget Hälsokällan vid Risgatan. Där bränns många kalorier varje gång. Företrädesvis är det kvinnor i varierande åldrar som här har funnit en motionsform som man finner passande och som samtidigt är aktiverande och stimulerande.

- Vi har träningspass tre gånger i veckan med 14 deltagare per gång, berättar Susanne Karlsson som är engagerad som ledare för denna speciella verksamhetsgren.

Hos Hälsokällan finns nämligen mycket mer än boxersice på programmet. Där kan man vidare ägna sig åt andra moderna typer av friskvård, bland annat Salsastep och under hälsoveckan startades en nybörjarkurs i stepup till salsatakter.

Företaget erbjuder även friskvård i form av styrketräning och spinning.

När tidningen besökte boxersicepasset på söndagen var det full fart i lokalen. Trendig musik spelades på hög nivå och damerna i gruppen var verkligen slagfärdiga i ordets rätta bemärkelse.

Det jabbades och parerades i högt tempo och mer än en blev ordentligt röd i ansiktet. Att boxersice är bra för blodomloppet råder ingen tvekan om.

- De jobbar mot varandra i par med boxarhandskar och "mitisar", berättar Karlsson.

Sistnämnda kan enkelt beskrivas som kuddar som träds fast på varje hand som skydd när partnerns boxningar ska pareras.

- Den här träningsformen är inspirerad av vanlig boxning men är nedtagen till motionsnivå, förklarar hon vidare.

Motionsboxningen kom till Smedjebacken för flera år sedan. Många, eller de flesta av deltagarna har varit med länge och är trogna besökare i träningslokalen.

För så kallade kalorijägare är boxersicen ett ypperligt alternativ enligt träningsledaren.

- Vi har mätt kaloriförbrukningen och den ligger faktiskt på hela 600 per person och pass.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons