Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett ovärderligt bygge

Annons

I kväll invigs kafeterian i Björbo ishall.

Den utgör resultatet av hockeyintresset, sammanhållningen, idealiteten och arbetsviljan i en hel bygd.

- Men invånarna i Björbo och Dala-Floda har haft mycket stor hjälp av intresserade från grann-orter som Nås, Nyhammar, Mockfjärd och Djurås, berättar Leif Zetterquist, en annan av byggledarna.

Bernth Eriksson, som för första gången deltagit i ett större hockeyprojekt i Björbo, är imponerad över uppslutningen bakom projektet:

- Den har varit fantastisk. Ett 40-tal företag har sponsrat bygget och enskilda har ställt upp med allt från småsaker till stora kontantbidrag. Ideellt arbete har gjorts av uppskattningsvis ett 100-tal personer, varav flera saknar egentlig anknytning till verksamheten.

Bygget har kunnat genomföras utan att Björbo IF behövt låna en enda krona.

- Vi har varit mycket noga med att hålla koll på ekonomin. Alla leverantörer har varit tillmötesgående och även sponsrat oss. Engagemanget för hockeyn är smittande, konstaterar Bernth.

Han är övertygad om att kafeterian kommer att bli mycket betydelsefull för föreningen, dess verksamhet, bygden och hela kommunen:

- Den kommer att bidra till att stärka och öka hockeyverksamheten. Men den kan också fungera som något av klubbstuga och lokal för upptaktsträffar, avslutningar, möten och sammanträden.

Leif Zetterquist fastslår att ishallen vintertid är en av bygdens viktigaste samlingsplatser.

- Den har länge fungerat som något av en ungdomsgård. Nu har den också blivit en mötesplats för pensionärer, konstaterar han.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons