Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett myller av spelare

Annons

Det är snart dags för match. Niki Berglund och Lisa Eriksson från Sala värmer upp. Niki som är målvakt, slänger sig för att fånga Lisas bollar. Det är första gången deras lag deltar i Dalecarlia Cup.

- Det är kul med fotboll och disko, och så är det killar också förstås, säger flickorna.

Målet är att gå så långt som möjligt och de hoppas på juste spel genom turneringen.

- Det är viktigt att hela laget håller ihop, alla ska göra sitt bästa, säger Niki, som rusar iväg till matchen, där de ska möta ett lag från Norge.

Det är mulet och skurarna avlöser varandra. En bit bort står Mari Jonsson från Borlänge. Hon tittar på sin son som dömer matcher.

- Det är spännande att se honom döma. Ibland hajar man till när han blåser och undrar vad var det nu som hände. Det var något jag missade tänker jag då, säger hon.

Det myllrar av fotbollsspelare. En del värmer upp, andra väntar på sin match, andra står och hjälper fram sina kamrater. Matcherna spelas från klockan åtta på morgonen till nio på kvällen.

Ett brasilianskt lag värmer upp medan deras coach klappar takten. Han räknar till tio och pojkarna i laget rör sig i takt till hans taktfasta räknande. Pojkarna sprudlar av energi och det skrattas emellanåt. När de ska sträcka ut lårets framsida stödjer de sig mot varandra och en av pojkarna tappar balansen.

Johannes Olsson från Gävle har precis vunnit en kicktävling. På en minut lyckades han att hålla bollen i luften under 115 tillslag.

- Rekordet är 316, säger han just som regnvädret börjar dra undan.

- Vi ska möta Barkaby i vår första match, säger han.

249 lag i åldrarna åtta till sexton år deltar. Sex lag har hoppat av i sista stund.

- Antalet lag har ökat litet grand jämfört med förra året. Sju nationer förutom Sverige är representerade i Cupen. Det är Finland, Norge, Estland, USA, Argentina, Brasilien och Peru, säger Lollo Torstensson, som är tävlingsledare.

- Flera av lagen stannar i Europa en längre tid. Vi samarbetar med Piteå summergames och några av lagen här har spelat där också, säger han.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons