Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett misstag - eller vad?

Annons

Av rubriken att döma kan man nästan förstå att jag tycker att något inte står rätt till, eller hur?

Mora Golfklubb fyller 25 år och vår golfvecka, Moraveckan, fyller 20 år och undertecknad har varje dag sedan fredag den 22 juli tills i dag, den 1 augusti, lusläst den enda ortstidning som jag prenumererar på, som arbetar med namnet Mora i sin rubrik, utan att finna ett enda ord eller resultat från eller om evenemanget.

Jag upplever det som hårresande, i synnerhet som tävlingarna under veckan haft runt 1 500 deltagare. Det är tillika så att inte bara Morafolk har deltagit, utan representanter från hela Skandinavien, ja till och med England och Australien har varit representerade. Från övriga Sverige återfinns deltagare från Piteå i norr till Trelleborg i söder.

Jag ska ju inte lägga mig i nyhetsbevakarnas värderingar om vad man ska återge, men jag kan konstatera att bara under den sista helgen, alltså i måndagens tidning, finns referat från Hedemora, Åstorp, Hässleholm, Linköping, Leksand, Borlänge, Stockholm med flera platser som på något sätt berör idrott.

Är det kanske så att Sveriges bredaste sport med 600 000 ut-övare, från vilka Sverige radar upp toppresultat från golftävlingar i alla världsdelar, inte intresserar våra reportrar och då får de golfintresserade Moraborna och övriga intresserade finna sig i det?

Det tycker jag är en relevant fråga som jag önskar svar på. Upplev det inte som ett hot, men en 34-årig prenumeration hänger i luften utan ett godtagbart svar.

Svar: Ibland faller vissa saker "mellan stolarna", vilket tycks ha skett denna gång på redaktionen. Att golfklubben sedan i sin tur endast mailat golfresultaten personligen till en journalist som har semester, förbättrade inte oddsen för att golfveckan detta år skulle bli omskriven medan den pågick. Vi kan väl försöka hjälpas åt att förbättra oss till nästa år? Det hoppas

KNUTTE NYLUND

Mer läsning

Annons