Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett lyft för centrum

Annons

Slutprojekteringen pågår av en ombyggnad av Masmästarens fastigheter på Borganäsvägen 31, 33, 35. I nästa månad ska upprustningen ut på anbud.

Kostnaden beräknas till tolv miljoner kronor.

Det ska enligt vd Örjan Willemark bli ett lyft, såväl in- som utvändigt. Fasaden helrenoveras och förändras, och på taket blir det viss tillbyggnad.

I dag finns cirka 25 lägenheter i husen. Vid ombyggnaden blir det ytterligare fyra. Bland annat tas vindsutrymmen i anspråk.

Detta är första steget i Masmästarens stora satsning i centrum. Steg två är bygge av bostäder på den så kallade brända tomten. Avsikten är att det nya huset ska byggas ihop med Bragegallerian - om det är praktiskt möjligt.

-Det ska vi nog klara.

Tanken är att även Bragegallerian ska rustas upp och lyftas.

-Vi ska göra en uppfräschning av den. Den har funnits sedan 1992, så det är läge att göra något åt den, säger Örjan Willemark.

Bygget på "brända tomten" är tänkt att sätta igång efter årsskiftet 2006-2007.

Detta ingår i det centrumpaket som kommunen och fastighetsägarna utarbetat. Kommunfullmäktige tar beslut senare i januari.

När det gäller före detta biografen, i anslutning till gallerian, så har bion fortfarande kontrakt på den lokalen. Nu skissar Masmästaren på en lösning som ska fylla dessa utrymmen.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons